Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

Συνέντευξη!


Ο Νίκος Βέρτης με τη μαγευτική φωνή του, την εντυπωσιακή του παρουσία, τη θετική του ενέργεια, τον εκπληκτικό τρόπο να ερμηνεύει αγαπημένα τραγούδια, αλλά και τη μοναδική του ικανότητα να ξεσηκώνει το κοινό θα απογειώσει τα βράδια μας και αυτή τη σεζόν στην “Fantasia”!
Ο Νίκος Βέρτης επιστρέφει δυναμικά στα ίδια μέρη και υποδέχεται το καλοκαίρι στο ανανεωμένο και διαμορφωμένο «Fantasia», κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή. Εμείς τον συναντήσαμε στο καμαρίνι του, λίγο πριν βγει στην σκηνή, και μας μίλησε για την νέα σεζόν που μόλις ξεκίνησε, την απονομή του πολυπλατινένιου του δίσκου αλλά και τον φιλανθρωπικό σκοπό που οργανώνεται κάθε Κυριακή. 


Μετά από μια επιτυχημένη σεζόν 8 μηνών συνεχίζεις στην Fantasia και το φετινό καλοκαίρι. Πες μας λίγα λόγια για την συνεργασία αυτή. 

Νίκος Βέρτης : «Από την στιγμή που το φαγητό ήταν νόστιμο είπαμε να το ξαναδοκιμάσουμε.» Συνεχίζουμε στην Fantasia, μετά από μια πολύ καλή σεζόν 8-9 μηνών, και καλώς εχόντων των πραγμάτων θα είμαστε εδώ μέχρι τέλη Ιουλίου. Για περισσότερο δεν ξέρω ακόμη.».

Το καλοκαίρι θα είναι ελεύθερο δηλαδή για διακοπές; 

Ν. Β. : «Τα τελευταία 10 χρόνια, τις πρώτες 2 εβδομάδες του Αυγούστου δεν δουλεύω. Αυτές είναι οι διακοπές μου. Από 1η μέχρι 15 Αυγούστου, θα λείψω και φέτος από την πίστα για να ξεκουραστούμε κι εμείς λίγο και να απολαύσουμε το καλοκαίρι. Μετά το 15Αυγουστο θα δούμε. Μπορεί να συνεχίσουμε στην Φαντασία μέχρι τον Σεπτέμβριο ή στην Θεσσαλονίκη. Δεν είναι τίποτα σίγουρο ακόμη, θα δούμε».

Προς το παρόν κάθε Παρασκευή , Σάββατο , Κυριακή ο κόσμος μπορεί να σε απολαύσει στην Fantasia. Τι έχετε ετοιμάσει για την φετινή σεζόν;

Ν. Β. : «Παρουσιάζουμε πολύ όμορφες εικόνες. Σε αντίθεση με την εποχή, εμείς επενδύσαμε στο να παρουσιάσουμε όμορφες εικόνες, και ο κύριος στόχος μας είναι ο πελάτης την ώρα που θα φύγει από το μαγαζί να έχει αλλάξει η διάθεση του. Το καλύτερο δώρο για μας είναι να μπορούμε να φτιάξουμε την διάθεση του κόσμου. Συγκεκριμένα μια βραδιά μια κοπέλα με αγκάλιασε και μου είπε πως κάθε φορά που έρχεται στο μαγαζί φτιάχνει η διάθεσή της. Αυτό είναι το καλύτερο δώρο για έναν καλλιτέχνη. Τα κομπλιμέντα για την φωνή ή την εμφάνιση δεν έχουν σημασία. Όταν μπορείς να κάνεις τον άλλο να νιώθει καλά, αυτό είναι επιτυχία.
Στην εποχή που ζούμε είναι πολύ ευχάριστο να βλέπεις το μαγαζί γεμάτο και να έρχεται ο κόσμος να διασκεδάσει. Βλέπω πως τον τελευταίο χρόνο ο κόσμος διασκεδάζει πιο πολύ από ότι παλιότερα. Δεν εννοώ οικονομικά. Δεν ξοδεύει όσο παλιότερα, αλλά εκτιμάει περισσότερο την έξοδο του από ότι παλιότερα. Πλέον η βραδινή έξοδος είναι ανάγκη, και ο κόσμος είναι πιο συνειδητοποιημένος στις επιλογές του. Νομίζω πως πλέον παράγουμε έργο και πως όλοι μας, από το προσωπικό στο μαγαζί μέχρι την ορχήστρα, κατανοούμε πραγματικά την ανάγκη του κόσμου να βγει, να πιει ένα ποτό και να ξεφύγει για λίγο από τα όσο τον απασχολούν.».  


Πως βιώνεις την νύχτα σήμερα; Τι έχει αλλάξει στην νυχτερινή διασκέδαση;

Ν. Β. : «Όπως σου είπα ο κόσμος πλέον διασκεδάζει πιο έντονα. Παράλληλα όμως είναι πιο αυστηρός κριτής και πολύ πιο συνειδητοποιημένος στις επιλογές. Από την στιγμή που θα πάρει την απόφαση να βγει και να ξοδέψει 15 ευρώ για το ποτό του, απαιτεί να πιάσουν τόπο. Απαιτεί όλη η παράσταση που θα παρακολουθήσει, από τον ήχο μέχρι τα φώτα και τα σκηνικά, να τον ικανοποιήσουν. Απαιτεί αυτές τις ώρες που θα παρακολουθήσει ένα πρόγραμμα να τον ξεκουράσουν, να τον κάνουν να ξεχάσει για λίγο τα προβλήματα του, κι αν θες να τον βοηθήσουν να «γεμίσει και πάλι τις μπαταρίες» για να συνεχίσει.».

Κυριακή σήμερα και είναι μια ιδιαίτερη μέρα για σας εδώ στην Fantasia. Θες να μας μιλήσεις για την φιλανθρωπική κίνηση που κάνετε κάθε Κυριακή ; 

Ν. Β. : «Αυτό ήταν μια απόφαση των συνεργατών. Όλοι μαζί πήραμε την απόφαση, σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, να προσφέρουμε κι εμείς με τον τρόπο μας ότι μπορούμε για να κάνουμε λίγο καλύτερη την ζωή κάποιων παιδιών που το έχουν ανάγκη. Έτσι κάθε Κυριακή μέρος των εσόδων διατίθενται στην «Κιβωτό του Κόσμου». Πρόκειται για έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό που δραστηριοποιείται πάνω στη μέριμνα παιδιών που ζουν σε συνθήκες παραμέλησης και εγκατάλειψης, χωρίς ιατρική φροντίδα, χωρίς μέλλον, τα περισσότερα από μονογονεϊκές οικογένειες, και πολλά χωρίς γονείς.».
  
  
  
  
 
Πρόκειται για μια πολύ σημαντική κίνηση. Ποια η ανταπόκριση του κόσμου σε αυτή την πρωτοβουλία;

Ν. Β. : «Είναι μια κίνηση αλληλεγγύης θα το έλεγα. Καθώς, τέτοιες εποχές, κάλο είναι ο καθένας μας να κάνει το ελάχιστο που μπορεί για εκείνους που έχουν πραγματικά ανάγκη. Ο κόσμος έχει αγκαλιάσει αυτή την κίνηση. Μπορώ να πω πως όσοι το γνωρίζουν και έχουν την δυνατότητα να ξοδέψουν κάποια χρήματα για την νυχτερινή τους διασκέδαση προτιμούν να έρθουν Κυριακή. Κι αυτό γιατί μέρος των χρημάτων τους  πηγαίνει σε έναν καλό σκοπό και η έξοδος αποκτά άλλη αξία.».

Θα υπάρξει και συνέχεια με άλλα ιδρύματα; 

Ν. Β. : «Εννοείται. Δεν μπορώ να σου πω ακόμη ποια, γιατί βρισκόμαστε σε συζητήσεις. Κάνουμε επαφές με διάφορα ιδρύματα, κυρίως για παιδιά, ώστε να μπορέσουμε να συνεισφέρουμε και σε άλλα ιδρύματα πέρα από την Κιβωτό που το έχουν πραγματικά ανάγκη.».

«Είμαι μαζί σου» μας είπες πριν ένα χρόνο περίπου και το κοινό το έκανε πράξη. Είναι μαζί σου και αυτή την στιγμή ο δίσκος είναι πολυπλατινένιος. 

Ν. Β. : «Πράγματι ο δίσκος πήγε πολύ καλά, σε μια εποχή που είναι ιδιαίτερα δύσκολη για το λαϊκό τραγούδι. Μην ξεχνάμε πως η μόδα της εποχής είναι το pop και το ξένο τραγούδι. Αυτός ο δίσκος μπορούμε να πούμε πως ήταν έκπληξη και για μας. Τώρα έγινε και η απονομή του δίσκου και είμαι πολύ χαρούμενος που ο κόσμος για άλλη μια φορά μας στηρίζει.». 


Έκπληξη γιατί; Είναι ένας δίσκος όπου συμμετέχουν πολλοί και καλοί μουσικοί, όπως ο Αντώνης Βαρδής, ο Κυριάκος Παπαδόπουλος, ο Ηλίας Φιλίππου, η Όλγα Βλαχοπούλου, ο Γιώργος Τσοπάνης, και φυσικό ο Νίκος Βέρτης. Δεν περίμενες πως θα γίνει επιτυχία; 

Ν. Β. : «Ένας δίσκος δεν γίνεται επιτυχία μόνο από τους συντελεστές του. Είναι μεγάλη χαρά και τιμή που και σε αυτόν το δίσκο μου εμπιστεύτηκαν τα τραγούδια τους  τόσο ταλαντούχοι άνθρωποι, αλλά για να γίνει ένας δίσκος επιτυχία πρέπει να τον αγαπήσει ο κόσμος. Κι εμείς με αυτόν το δίσκο σταθήκαμε τυχεροί και ο κόσμος τον αγκάλιασε και τον αγάπησε.».

Για να μην πω 11/11, θα πω 10/11 είναι επιτυχίες. Το «Αν είσαι ένα αστέρι, το «Έχει τελειώσει», το «Δε με σκέφτεσαι», το «Ήρθες» και το «Θύμωσε απόψε η καρδιά μου» είναι μερικά μόνο από τα τραγούδια που ξεχώρισαν. Να περιμένουμε κάτι νέο μέσα στο καλοκαίρι; 

Ν. Β. : «Δεν σκέφτομαι να κάνω νέο cd ή να βγάλω κάποιο single. Αυτό που θέλω είναι εντάξουμε  ένα τραγούδι ακόμη στο ήδη υπάρχον δίσκο. Ξέρεις κάθε άλμπουμ είναι η ταυτότητα και ο χαρακτήρας του καλλιτέχνη, οπότε για το καλοκαίρι αν υπάρξει ένα τραγούδι που να με αντιπροσωπεύει και να αξίζει να μπει μέσα στον δίσκο θα έχουμε κάτι νέο, αλλιώς όχι. Και δεν το λέω με την έννοια να γίνει επιτυχία. Κάθε καλλιτέχνης πρέπει να αναδεικνύει τον χαρακτήρα του μέσα από τα τραγούδια, γίνουν δεν γίνουν επιτυχία. Ο κόσμος –που δεν τον ξέρει προσωπικά - τον γνωρίζει μέσα από τα τραγούδια του, οπότε πρέπει να σχηματίσει την σωστή εικόνα για αυτόν. Αυτό μένει στον κόσμο.».

Ευχή για αυτά που έρχονται;

Ν. Β. : «Η ευχή μου είναι να καταφέρουμε να απαλλαγούμε από αυτά που μας ψυχοπλακώνουν. Ο άνθρωπος δεν βρίσκει την ευτυχία στο χρήμα, αλλά σε άλλα πράγματα. Ας πάρουμε για παράδειγμα τους γονείς και τους παππούδες μας, που ζούσαν σε πολύ πιο δύσκολες συνθήκες, και όμως είχαν το χαμόγελο στα χείλη. Εύχομαι λοιπόν να σταθούμε σε πράγματα που γεμίζουν την ψυχολογία μας  και μας κάνουν πραγματικά ευτυχισμένους. Ας πάρουμε όλα αυτόν τον αρνητισμό που συμβαίνει γύρω μας ως ένα μάθημα, κι ας αλλάξουμε τον τρόπο ζωής μας ώστε να φτιάξουμε ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας.».





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου